Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Il­ma­voi­mien pää­so­ta­har­joi­tus ensi vii­kol­la – len­to­toi­min­taa on myös yö­ai­kaan

Ilmavoimien pääsotaharjoitus Ruska 23 järjestetään ensi maanantaista lauantaihin, Ilmavoimat tiedottaa. Harjoituksen yhtenä päätukikohtana on Rovaniemi ja lentotoimintaa on myös yöaikaan.

Muut päätukikohdat ovat Rissala ja Pirkkala. Harjoituksen aikana lennetään myös Tervon ja Vieremän maantietukikohdista. Lisäksi lentotoimintaa on Tikkakosken, Oulun, Kokkolan, Vaasan, Jämijärven, Porin, Joroisten ja Varkauden alueilla. Suomalaisia koneita tukeutuu myös Kallaxin tukikohtaan Ruotsissa.

Harjoitukseen osallistuu noin 60 ilma-alusta ja noin 4 500 sotilasta. Siinä koulutetaan ensisijaisesti Karjalan ja Satakunnan lennostojen kantahenkilökuntaa ja reserviläisiä. Reserviläisiä harjoitukseen osallistuu noin 2 600 sekä joukkoja Suomen kumppani- ja liittolaismaista.

Joukot harjoittelevat Ilmavoimien mukaan ilmataistelua ja taistelua tukikohdassa. Harjoituksessa hyödynnetään monimutkaisia maalitilanteita.

Suurin osa harjoitukseen osallistuvista ilma-aluksista on F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.