Hyvän Olon Messut tänään Tuomas Sam­mel­vuo -sa­lil­la – esiin­ty­mäs­sä Joel Hal­li­kai­nen

Joel Hallikainen esiintyy Hyvän Olon Messuilla kahteen otteeseen lauantaina 4. toukokuuta Tuomas Sammelvuo -salilla.
Joel Hallikainen esiintyy Hyvän Olon Messuilla kahteen otteeseen lauantaina 4. toukokuuta Tuomas Sammelvuo -salilla.
Kuva: Jouni Lehtonen

Tänä vuonna pääsymaksuttomat Hyvän Olon Messut järjestetään jo 12. kerran. Tuomas Sammelvuo -salissa voi lauantaina seurata ohjelmaa ja tutustua Pudasjärveltä ja eri puolilta Pohjois-Suomea tulleiden näytteilleasettajien tarjontaan.

LC Pudasjärvi Hilimojen järjestämillä messuilla on ohjelmaa koko perheelle. Pellepariskunta Nelli ja Niilo viihdyttävät kaikenikäisiä messuvieraita mieleenpainuvilla taikatempuillaan ja hupaisilla pellepuuhillaan.

– Odotamme iloisia ilmeitä ja hauskoja juttuja. Tulemme Pudasjärvelle oikein mielellämme, Nelli-pelle kertoo innoissaan messuesiintymisestä.

Esiintyjät odottavat päivän tuovan yhdessäolon iloisia hetkiä niin lapsille kuin aikuisillekin.

– Hyvä olo tulee siitä, kun saa nauraa ja olla yhdessä, pellet miettivät.

Pellepariskunnan esitykset antavat tilaa mielikuvitukselle ja lasten omille oivalluksille.

– Yhteiset ilon hetket kantavat eteenpäin ja niitä on kiva muistella myöhemminkin.

Pellepariskunta Nelli ja Niilo nähdään messuilla.
Pellepariskunta Nelli ja Niilo nähdään messuilla.

Messuilla kuullaan myös musiikkia.

– Erittäin hyvää kuuluu, yli 35 vuotta suomalaisia viihdyttänyt muusikko Joel Hallikainen vastaa iloisesti puhelimeen mökillään.

Miehellä on hyvä vire päällä. Hyvän Olon Messuilla kuullaan Hallikaisen musiikkia ja tarinoita vuosien varrelta kahteen eri otteeseen.

– Tulen messuille omana itsenäni kitarani ja laulujeni kanssa. Minulla on vähän sellainen Tapio Rautavaara -ote. Läsnäolo on tärkeintä esiintymisessä, hän pohdiskelee ja naurahtaa harjoitusten olevan jo ohitse.

Artistin repertuaarissa on lauluja pitkältä ajalta. Miehen suurin hitti, Kuurankukka, kulkee keikoilla aina mukana, mutta myös uutta musiikkia on tullut tasaiseen tahtiin.

Hallikainen kertoo tulevansa Pudasjärvelle erittäin mielellään. Viimeksi hän esiintyi paikkakunnalla kirkkokonsertissa nelisen vuotta sitten.

Messuilla nähdään Hilimojen kokoama pannumyssynäyttely.
Messuilla nähdään Hilimojen kokoama pannumyssynäyttely.

Messuilla nähdään myös keväinen vaate-esittely. Päivän yhtenä ohjelmanumerona on Pudasjärven vuoden vapaaehtoistyöntekijän palkitseminen. Palkinnolla Hilimat haluavat muistaa pyyteetöntä vapaaehtoistyötä tehnyttä ja nostaa esille työn tärkeyttä.

Hilimat huolehtivat myös siitä, että messuilla on kaikille mieluista herkuteltavaa. Messukahvila palvelee vieraita aamusta iltapäivään, joten messuilla voi viihtyä koko päivän ajan. Tarjolla on muun muassa lapinukonkeittoa ja omatekoista pullaa. Messujen tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen.