Hiih­to­kes­kus Iso-Syöt­teen kausi päättyy ko­ro­na­vi­rus­ti­lan­teen takia – Ki­de-ho­tel­li pysyy auki

Iso-Syötteen laskettelurinteet suljetaan lauantaina 28. maaliskuuta kello 19. Rinteiden juurelle loppuvuodesta valmistunut uusi hotelli jatkaa normaalisti toimintaansa toistaiseksi.
Iso-Syötteen laskettelurinteet suljetaan lauantaina 28. maaliskuuta kello 19. Rinteiden juurelle loppuvuodesta valmistunut uusi hotelli jatkaa normaalisti toimintaansa toistaiseksi.
Kuva: Hiihtokeskus Iso-Syöte

Martta Oinas-Panuma

Hiihtokeskus Iso-Syötteeltä tiedotettiin perjantaina, että hiihtokeskuksen kausi päättyy lauantaina 28. maaliskuuta 2020 kello 19. Sunnuntaina tilannekuva muuttui ja hiihtokeskukselta ilmoitettiin, että kausi päättyy sunnuntaina 22. maaliskuuta 2020 kello 17.

Lue lisää aiheesta tästä jutusta.

Hiihtokeskuksen sulkemiseen päädyttiin toimena koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

– Tilannetta ennakoivalla päätöksellä pyrimme huolehtimaan työntekijöidemme, asiakkaidemme ja yhteisön jäsenten terveydestä ja hyvinvoinnista. Lisäksi haluamme tukea hallituksen toimia vaikeassa tilanteessa, kertoo Hiihtokeskus Iso-Syötteen omistaja ja toimitusjohtaja Jorma Terentjeff.

Hiihtokeskuksen henkilöstön osalta yt-neuvottelut alkavat välittömästi.

– Sulkeminen on hyvin vaikea päätös, joka vaikuttaa oman henkilöstömme lisäksi kaikkiin alueen toimijoihin, yrityksiin ja yritysten henkilöstöön, sekä satoihin alueen asiakkaisiin. Tähän mennessä loistavasti sujunut kausi päättyy näin ollen valitettavasti parhaiden ulkoilukelien aikana, Terentjeff toteaa.

Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen varaus- ja maksuehtoja on muutettu siten, että mikäli olet ostanut ennakkoon Iso-Syötteen hissiliput, vuokravälineet tai hiihtokoulun verkosta, nämä varaukset voidaan hyvittää täysimääräisesti.

Hiihtokeskukselta pyydetään ottamaan yhteyttä sähköpostitse rinnetoimistoon tällaisissa tapauksissa.

Kausi- ja yrityskorttien osalta Hiihtokeskus Iso-Syöte noudattaa normaaleja hissilippujen sopimusehtoja, eikä kausikortteja näin ollen hyvitetä.

Hiihtokeskus Iso-Syötteellä aletaan nyt valmistella seuraavaa talvikautta ja tulevaa kesää.

Rinnealueella aloitetaan välittömästi huolto- ja muutostyöt. Tästä johtuen rinteillä liikkuminen on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty kevään aikana.

Hissit pyörähtävät seuraavan kerran juhannuksena, kun uusi Iso-Syöte Bike Park aukeaa ensimmäistä kertaa.

– Kiitämme kaikkia Hiihtokeskus Iso-Syötteen asiakkaita kuluneesta talvikaudesta ja toivotamme teidät lämpimästi tervetuloa alueelle sekä kesällä, että viimeistään ensi talvena! hiihtokeskukselta tiedotetaan.

Hiihtokeskus Iso-Syötteen sisaryritys Huoneistohotelli Kide Oy pitää ovensa avoinna toistaiseksi normaalisti.

– Konseptimme ansiosta voimme pitää ovemme hiihto- ja ulkoilukansalle avoinna, kertoo hotellinjohtaja Jarkko Koskenmäki.

Kide-hotellin huoneistot toimivat itsenäisesti sisäänkirjautumisesta alkaen, jokaisessa huoneessa on oma keittiö ja ovet toimivat oman mobiililaitteen avulla.

– Olemme lisäksi tehostaneet siivousta hallituksen ohjeistuksen mukaisesti.

Hiihtoladuille ja ulkoilemaan pääsee suoraan hotellilta eikä asiakkaiden tarvitse olla kontaktissa toisten asiakkaiden tai hotellin henkilöstön kanssa.

Juttua päivitetty sunnuntainan 22.3.2020 kelli 16.15. Lisätty tieto hiihtokeskuksen sulkemisesta sunnuntaina 22.3.2020.