Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Golfia Santa Claus -ken­täl­lä ja lu­kiol­la

Oli meillä lystiä, kun pelasimme golfia Rovaniemen Santa Claus-kentällä. Perinteinen Koillis-Golfin ”ison kentän kilpailu” pelattiin sunnuntaina 29.8. Lapin pääkaupungissa. Elokuinen aurinko helotti lähes pilvettömältä taivaalta ja kenttä oli loistavassa kunnossa – ja niin olivat pelaajatkin. Pelaajajoukko oli 13 hengen vahvuinen ja tällä porukalla valloitimme neljä lähtöryhmää alkaen klo 11.10.

Naisporukka Lea, Jaana ja Maaret pantiin avaamaan reittiä ja ajelemaan porot pois väyliltä. Ari, Risto ja Mauri iskeytyivät heti naisten jälkeen ja Pauli, Seppo ja Jaakko lähtivät kolmantena ryhmänä. Viimeiseen ryhmään asettautuivat Matit Juurikka ja Illikainen sekä Pekka ja Jari. Edellä menijöiden tahti oli sen verran ripeä, että meidän neljän hengen porukka ei ihan pysynyt tahdissa.


Heti ykkösväylällä oli pisin drive – kilpailun naisten porukan Jaana ja Maaret olivat laittaneet tauluun sellaiset lukemat, että oksat pois. Meillä muilla ei ollut siihen mitään sanomista ja he jakoivat tämän palkinnon.

Peli sujui jouhevasti, enimmäkseen, vaikka joku apua hakeva sana sihahtikin tuonne yläilmoihin – enimmäkseen sinne kuumalle puolelle.

Välikioskin tarjoilut olivat mahtavat; pororyynäreitä, lämpimiä räiskäleitä hillon ja kermavaahdon kera, monenlaista kahvileipää jne. Juomiakin olisi ollut monenlaisia, mutta kaikkein väkevimmät jätimme kuitenkin väliin.

Viimeisellä väylällä oli lähimmäs lippua kilpailu n. 170 metrin matkalta hurjaan myötärinteeseen. Tässä tarkimmin löi Jari.

Lopuksi seurasi odotettu palkintojen jako. Palkintoina oli värillisiä pelipalloja ja muutama erikoispalkinto. Kasvot olivat virneessä ja mieli tyytyväisen leppoisa kun tulokset julistettiin.

Välillä nautittiin virvokkeita laavulla
Välillä nautittiin virvokkeita laavulla
Kuva: Jari Jussila
Pekan alkuopastus
Pekan alkuopastus
Kuva: Jari Jussila

Auriko helotti elokuisen heleästi Koilligolfilla, kun ryhmä Taivalkosken lukiolaisia saapui perehtymään golfin saloihin opettajiensa Kai Ärling’n ja Tarja Tolosen johdolla. Koillisgolfin Pekka Kinnunen oli hinkannut kentän harjoituspaikat ja -varusteet hienoon kuntoon tulijoita varten. Vieraita oli parikymmentä henkeä.

Puttiharjoitus
Puttiharjoitus
Kuva: Jari Jussila

Aluksi Pekka piti lyhyen esittelyn golf-pelistä, välineistä, lyönneistä ja pelistä yleensä. Osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään ja ryhdyttiin harjoittelemaa puttausta, chippi-lyöntiä sekä pidempää golf-lyöntiä. Kai ohjasi puttipaikalla, Jari veti chippi-harjoitusta ja Pekka harjoitutti osallistujia pidemmän lyönnin saloihin. Kohtuullisen ajan jälkeen ryhmät kiersivät seuraaville paikoilleen.

Sitten pidettiin tauko laavulla makkaroita paistellen, eväitä syöden ja golfin haasteita pohtien.

Mopontankilla lähtee
Mopontankilla lähtee
Kuva: Jari Jussila

Tämän jälkeen päästiin varsinaiseen asiaan, eli kokeilemaan oikeasti peliä golfkentällä. Vieraat jaettiin peliryhmiin ja marssittiin 1-tiille eli ensimmäisen väylän lyöntipaikalle. ”Kuka aloittaa, mihin lyödään – ai tuonne, miten se tuonne lähti, EI sinne, kato kato nyt lähti, Hyvä! Monenlaista ehti tapahtua ennen ensimmäistä pallon kuppiin menoa.  Toinenkin väylä pelattiin ja se onnistui jo huomattavasti paremmin.

Pallot ja tiit taskuun, mailat bageihin ja oli loppuyhteenvedon aika. Miltä tuntui? Mitä mieltä golfista? ”Se oli hauskaa. Oli kiva päästä kokeilemaan uutta lajia, Hassua, että metsässäkin voi pelata golfia. Näin unta, että saan eka lyönnillä holarin, mutta tulikin +8, Ei käyny koulu mielessäkään koko päivän aikana”.

Kyllä pallo lentää
Kyllä pallo lentää
Kuva: Jari Jussila

Lopuksi Pekka vielä heitti haasteen ”Saunakauhalla sata metriä”. Kädessä hänellä oli saunakauhan mallinen golf-maila. Lyhyt puolen metrin varsi ja sen päässä puolikas kuuppa. Tuollakin pallo lensi sata metriä. Pojat innostuivat kokeilemaan ja kyllä satanen meni rikki. Oli ilo katsella, miten nuoret miehet innolla taivuttivat jäseniään palloa lyödessään ja vauhtia riitti.

Kiitokset Taivalkosken lukiolle ja lukiolaisille. Olisikohan ollut ainakin kymmenes kerta, kun kävitte tutustumassa golfiin mielenkiintoisena lajina. Tervetuloa myös Pudasjärven ja naapuripitäjienkin koulut ja nuoret kokeilemaan golfia.

Tulokset

Pisimmälle lyöneet Jaana ja Maaret
Pisimmälle lyöneet Jaana ja Maaret
Kuva: Jari Jussila

Naiset: 1) Maaret Ihme 28 bp, 2) Jaana Iinattiniemi 27, Lea Törrö 27 bp.

Miehet: 1) Pekka Kinnunen 36 bp, 2) Mauri Kavalus 33, 3) Jari Jussila 32, 4) Ari Pohjavesi 31, 5) Risto Poropudas 30, 6) Matti Juurikka 29, 7) Seppo Goman 28, 8) Jaakko Lukkari 26, 9) Matti Illikainen 24, 10) Pauli Rinne 18 bp.

Pisin drive, väylä 1: Jaana ja Maaret.

Lähimmäs lippua, väylä 18: Jari Jussila.

Scratz: 1) Matti Juurikka 89 lyöntiä, 2) Jari Jussila 93, 3) Ari Pohjavesi 94, 4) Matti Illikainen 95, 5) Mauri Kavalus 106, 6) Jaana Iinattiniemi Jaana 109, 7) Risto Poropudas 111, 8) Lea Törrö 112, 9) Maaret Ihme 114 lyöntiä.