SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Tilaajille

Free­sty­len huiput Rukalla – hyp­py­jen maail­man­cup alkaa jo tänään tors­tai­na, kum­pa­reis­sa ki­sa­taan lauan­tai­na

Freestylen hyppyjen maailmancupia kilpaillaan Rukalla myös ensi viikon lopulla.

Kuusamo

Ruka jatkaa maailmancupin kisojen isännöintiä heti pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupviikonlopun Ruka Nordicin jälkeen. Tällä viikolla Rukalla vuoron saavat freestyle-hiihtäjät. Maailmancupin pisteitä on jaossa totuttuun tapaan kumparelaskussa sekä myös freestylen hypyissä. Hyppyjen maailmancupia kilpaillaan Rukalla nyt toista kertaa. Kumparelaskussa maailmancupia on kilpailtu Rukalla yhtäjaksoisesti vuodesta 2010.

Kilpailujen pääsihteerin Minna Karhun mukaan Rukan maailmancupiin on osallistumassa iso joukko urheilijoita. Hyppyjen puolella kilpailuihin on ilmoittautunut 36 naista ja 38 miestä. Kumparelaskussa mukana on 69 naista ja 74 miestä. Kilpailuihin  osallistuvien urheilijoiden lisäksi Rukalla on tällä hetkellä harjoittelemassa iso joukko urheilijoita, jotka eivät maakiintiöiden takia pääse viikonloppuna kilpailemaan. Urheilijat ovat tulleet Rukalle harjoittelemaan, koska alkamaisillaan on olympiakausi. Se näkyy esimerkiksi kiinalaisten määrässä, joille alkanut talvi on erityinen Pekingissä helmikuussa kisattavien olympialaisten takia.