Eka­luok­ka­lais­ten il­mai­set hiih­to­kou­lut al­koi­vat Iso-Syöt­teel­lä – as­ket­te­lu­päi­viin on vielä tilaa

Annikki Jaakkola viihtyi laskettelurinteessä Heidi Terentjeff-Jaurakka-järven opissa.
Annikki Jaakkola viihtyi laskettelurinteessä Heidi Terentjeff-Jaurakka-järven opissa.
Kuva: Hiihtokeskus Iso-Syöte

Kuluvalla talvikaudella Hiihtokeskus Iso-Syöte tarjoaa kaikille Oulussa, Kempeleessä, Pudasjärvellä tai Taivalkoskella asuville ekaluokkalaisille laskettelupäivän.

Ensimmäinen ryhmä laskettelijan- ja lumilautailijanalkuja pääsi tutustumaan lajien saloihin viime sunnuntaina. Päivä alkoi hiihtokoulusta, jonka jälkeen lapset saivat välineet ja hissilipun käyttöönsä loppupäivän ajaksi ilmaiseksi.

Tavoitteena on tarjota hauska ja turvallinen laskettelukokemus kaikille seudun ekaluokkalaisille. Tempauksen takana ovat Iso-Syötteen yrittäjäsisarukset Mikko Terentjeff ja Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi.

Tyttärensä Annikin hiihtokoulun sujumista Iso-Syötteellä seuraamassa ollut pudasjärveläinen Annu Jaakkola kehui mahdollisuutta aloittaa laji helposti.

– Ihanaa nähdä miten tytär viihtyy taitavan opettajan ohjauksessa. Ekaluokkalaisten menoa on mukava seurata, he kun ovat selvästi oppineet jo lyhyen koulu-uransa aikana ottamaan ohjeita vastaan, Jaakkola kertoi.

Jaakkolat olivat rinteessä ensimmäistä kertaa, mutta hienosti sujuneen kokeilun ansiosta tarkoitus oli tulla pian uudelleen laskettelemaan.

Päivän tarjoamaa helppoutta kehuivat myös muut vanhemmat. Moni mainitsi laskettelun kokeilemisen olleen jo aiemmin mielessä, mutta tilaisuuden ansiosta kaikki hoitui helposti ja tuli lähdettyä tunturiin.

– Hauska ja turvallinen ensikosketus antaa mahdollisuuden kipinän syttymiselle, kertoo lumilautaryhmää opettanut Mikko Terentjeff.

Lapsi ei kuitenkaan tarvitse olla lajin aloittaakseen:

– Meillä käy myös paljon aikuisia opettelemassa sekä lumilautailun-, että laskettelun alkeita. Moni on saattanut joskus vuosikymmeniä sitten kokeilla lajia, mutta muistot eivät ole välttämättä tuon ajan välineistä ja mahdollisesti puuttuneen opetuksen ansiosta parhaita.

Laskettelu on usein koko perheen harrastus.

– Usein lapset tutustuvat talvilajeihin vanhempien esittelemänä, mutta ilmaisen laskettelupäivämme ansiosta näyttää olevan niin, että homma voi mennä myös toisin päin, nauraa Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi.

Ensimmäisessä ilmaisessa laskettelupäivässä oli mukana reilu tusina 1.-luokkalaista, yhteensä ilmoittautuneita on noin 50.

Seuraavat laskettelupäivät ovat 19.1., 26.1., 2.2., 9.2.2020. Tuleviin laskettelupäiviin on vielä tilaa.

Ilmaiseen hiihtokouluun ja laskettelupäivään ovat tervetulleita osallistumaan kaikki Oulun suuralueella, Kempeleessä, Pudasjärvellä tai Taivalkoskella vakituisesti asuvat, tammikuussa 2020 1. luokalla koulussa olevat lapset. Laskettelupäivään tulee ilmoittautua kirjallisesti ennakkoon sähköpostilla.

Lapsi voi osallistua yhteen ilmaiseen laskettelupäivään.

Hiihtokeskus Iso-Syöte tarjoaa lapselle hiihtokoulutunnin, koko päivän hissilipun ja välinepaketin, johon kuuluu sukset tai lumilauta, monot ja kypärä. Vanhemmat huolehtivat lasten kuljetuksista, ruokailuista sekä valvonnasta hiihtokoulun jälkeen.