Ei enää kak­kos­luo­kan postia – kir­je­luo­kat yh­dis­ty­vät tam­mi­kuus­sa

Tämänkaltainen näkymä on historiaa.
Tämänkaltainen näkymä on historiaa.
Kuva: Maiju Teeriaho

Jako 1. ja 2. luokan kirjeisiin poistuu ensi vuoden alussa. Jatkossa kaikki postimerkilliset kotimaan kirjeet voi jättää 1. luokan sinisiin kirjelaatikoihin.

Vanhat postimerkit käyvät yhä lähettämiseen, ikimerkit sellaisenaan.

Jos paikassa on vain keltainen kirjelaatikko, tiputetaan siihen kaikenlaiset lähetykset. Vaikka kirjeluokat poistuvat kotimaan käteispostista, käyvät vanhat postimerkit yhä lähettämiseen, ikimerkit sellaisenaan.

Vuoden alussa käyttöönotettu kotimaan ikimerkki vie kirjeen perille kotimaassa 1–2 päivässä postituksesta. Valtaosa kirjeistä on edelleenkin perillä maanlaajuisesti ensimmäisenä arkipäivänä postituksesta.

Yrityslähettäjillä säilyy jatkossakin Priority- ja Economy-luokat. Myös ulkomaille lähetetään yhä kahdella kulkunopeudella kulkevia Priority- ja Economy -kirjeitä kansainvälisten postisopimusten mukaisesti. Priority- ja Economy-lähetykset jätetään kirjelaatikoihin luokkajaon mukaisesti.

Postimaksuihin ei pääsääntöisesti tule vuoden vaihteessa korotuksia. Uuden kotimaan kirjeluokan postimaksu on sama kuin nykyisen 1. luokan postimerkin hinta 1,20 euroa.