Vinkit videolla: Jo muutama helppo liike päi­väs­sä auttaa ja näkyy ar­jes­sa, katso videot – Syk­syl­lä käyn­nis­ty­vä Voimaa van­huu­teen -hanke tuo lii­kun­nan ikä­ih­mis­ten arkeen ja ko­tei­hin

Ylioppilaat: Pu­das­jär­ve­läi­nen kevään yli­op­pi­las Jesse Pyyk­kö­nen on toinen Suomen parhaan tut­kin­to­to­dis­tuk­sen saa­neis­ta – "Tämä oli yl­lä­tys, vaikka täh­tä­sin­kin hyviin ar­vo­sa­noi­hin"

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Ii­jo­ki­seu­tu Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Bioai­ka-kier­tue saapuu Pu­das­jär­vel­le

-
Kuva: Bioaika

Bioaika-koulukiertue saapuu elokuun lopulla Ouluun, Pudasjärvelle ja Kuusamoon. Pudasjärven Hirsikampukselle rekka hurauttaa ensi torstaina.

Metsäsektorin yhteinen Suomi 100 -hanke, Bioaika-tapahtumakiertue kiertää elokuun lopulla Pohjois-Pohjanmaalla. Kiertueen ydin on Bioaika-rekka, joka kuljettaa perävaunussaan tiedekeskusta.

Rekan näyttelyssä voi esimerkiksi tutkia uusimpia puupohjaisia keksintöjä, vierailla virtuaalimetsässä sekä visioida tulevaisuutta.

Bioaika-rekka ja Bioaika-tori ovat monipuolinen oppimisympäristö biotalouden mahdollisuuksista. Koulupäivän aikana Pudasjärven yläkoululaiset ja lukiolaiset tutustuvat niiden tarjontaan.

Osalla pysähdyspaikoista rekan läheisyydessä Bioaika-torilla voi tutustua paikallisiin biotalousvahvuuksiin ja tavata biotalouden ammattilaisia. Tarjolla on myös oppimistehtäviä biotalouden ja kestävän kehityksen aihepiirien käsittelyyn.

Iltapäivällä kello 15–18 Bioaika-rekka on avoinna kaikille kävijöille Hirsikampuksella. Vaikka kiertueen pääkohderyhmänä ovat nuoret, näyttely sopii kaikille.

Bioaika vierailee syksyn aikana yhteensä 60 eri oppilaitoksella ympäri Suomen. Bioaika-tapahtumakiertue on metsäsektorin lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja sen nuorille.

Bioaika-rekan tuottaa Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke yhdessä Tiedekeskus Tietomaan kanssa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten Säätiö.